In 2008 is de AM Rising Star Ranch werkelijkheid geworden in Hernen(Gelderland), hiervoor was de ranch gevestigd in Brabant waar ik al 12 jaar op veel kleinere schaal bezig was met Quarter Horses. Eerst op een manege en later op een eigen locatie.
In 1975 ben ik, Margot, begonnen met paardrijden op pony’s in Eindhoven. Vanaf mijn 13e jaar kreeg ik mijn eerste eigen pony en later ging ik over op paarden. Hier miste ik echter het veelzijdige en ontspannen rijden van de pony’s. De beslissing om een Quarter Horse aan te schaffen was toen snel gemaakt. Het meest aansprekende vond ik de natuurlijkere manier van beleren en omgaan met deze paarden, een ideale manier om mijn passie voort te zetten.

Heerlijk in het bos met een losse teugel en daarnaast de lokale shows kunnen rijden. Ik was verkocht. Met mijn eerste Quarter Horse heb ik alle disciplines binnen de western uitgeprobeerd maar reining vond ik toch het meest spectaculair. Al snel kwam er dan ook een tweede Quarter Horse bij. Ook mijn wens om een eigen hengst te hebben, zelf op te voeden en uit te brengen kwam snel daarna uit. Pride Velvet heb ik uit Italië gehaald en van hem heb ik enorm veel geleerd over observeren van gedrag en respectvol met elkaar om te gaan. Dit is voor mij de basis geworden, elke dag blijven leren. Na een blessure is Pride Velvet aan zijn carrière als dekhengst begonnen, hij is met recht de “koning van stal”.  Al snel kwamen Stop It(Hollywood Dun It) en A Steady Tune(Steady Tradition) erbij, hiermee ging ik intensiever trainen en focussen op Reining.  Mijn eerste showseizoen met Stop It zijn wij meteen gekwalificeerd voor de Europese Kampioenschappen in de Rookie. Met A Steady Tune won ik mijn eerste Pewter.

Ondertussen groeide mijn kudde en locatie gestaag en na een zoektocht voor de juiste plek belandde ik in Hernen. Hier heb ik de beschikking over een 60x30m binnen arena en 25 binnen stallen. Zo konden ook mijn showpaarden mee naar huis. Van 13 paarden op een weide met zelfgebouwde stallen naar deze luxe was wel even wennen. De basis van een goede ruime weide met veilige omheining bleef echter in stand, paarden moeten paard kunnen zijn.

Inmiddels heb ik in de USA de Oklahoma NRHA Futurity gereden met mijn paard Tennessee Whizkey. Na slechts 8 keer op hem te rijden ben ik ruim in de top 50 gekomen in een veld met meer dan 300 combinaties. Deze Futurity was een geweldige belevenis, een droom die uitkwam. En dat als allereerste Nederlandse Non Pro !

Sinds 2015 heb ik Gunner Rev, een geweldige hengst, in mijn bezit. Een uitblinker in alles: looks, talent en hart. Met deze hengst heb ik mij gekwalificeerd voor het Europees Kampioenschap in alle Non Pro klasses. Ook hebben wij meerdere Derby finales gereden en diverse overwinningen behaald in de Non Pro, Limited Non Pro en Intermediate Non Pro.

Verder fokken wij op kleine schaal. Hierbij verdiepen wij ons in de bloedlijn, bouw en karakter. Uiteraard volledig vijf panel vrij. Ons fokprogramma bestaat uit verschillende complementerende eigen hengsten en geweldige talentvolle merries.

Onze paarden krijgen de tijd om uit te groeien tot vriendelijke, talentvolle paarden door er veel liefde en geduld in te steken. Op deze manier zijn zij veelzijdig in te zetten in de sport maar ook voor recreatie.